Tule Seinäjoelle Syyspäivittämään!

XXII Syyspäivä pe 28.– su 30.10.2022


Jo kolme vuotta tulee kuluneeksi edellisestä Markku-liiton Syyspäivästä! On siis syytäkin päivittää – sen verran paljon on ehtinyt vettä virrata Joensuusta Seinäjokeen… ☺ 

Se on tällä kertaa sitten 22. kerta kun liiton Markut kokoontuvat Syyspäivän merkeissä. Lauantai 29. päivä on nimenomainen Syyspäivä, mutta jos aikataulusi sallivat, tule viettämään kanssamme rento viikonloppu perjantai-illasta sunnuntaihin asti.Syyspäivän kohokohdat


PERJANTAI 28.10.

Mallaskosken Panimo

Perjantai-illan iloksi panimoon! Perinteinen Mallaskoski vietti viime vuonna 100-vuotisjuhliaan. Mennään Syyspäiväviikonlopun hyväksi aloitukseksi katsomaan, riittääkö juhlamieltä edelleen. 

Saamme esittelyä panimon toiminnasta ja tuotteista. Tarjolla olutmaistajaisia ja tuhti uuniperuna-ateria useammilla täytteillä oman valinnan mukaan. 

Lisätiedot: Ohjelma ja aikataulu | Ruokailujen sisältö ja hinnatLAUANTAI 29.10.

Torilla tavataan!

Virallista ohjelmaa! Tapaan kuuluu, että Syyspäivää isännöivät kaupungit toivottavat Markku-liiton tervetulleeksi paikkakunnalle, niin nytkin. Seinäjoen kaupunki ja Markku-liitto tapaavat virallisesti torilla ja vaihtavat lämpimät tervehdykset ja Markku-liitto antaa myös standaarinsa kaupungille ylpeiltäväksi.

Vuoden Markku 2009, Markku Kanerva on mukana Syyspäivässä. Maamme kansainvälisesti menestynein jalkapallovalmentaja saa toritapahtumassa Markku-liitolta markkumaisen huomionosoituksen. 

Tervetuloa paikalle myös kaikki kiinnostuneet seinäjokelaiset!

Lisätiedot: Ohjelma ja aikataulu | Ruokailujen sisältö ja hinnat

Aalto-keskus ja Apila-kirjasto

Seinäjoen keskustan keskeisessä – arkkitehtonisestikin – paikassa ollaan, kun on saavutaan Aalto-keskuksen ja Apila-kirjaston luo. Vierailemme molemmissa, niin Alvar Aallon suunnittelemassa kuuden eri rakennuksen muodostamassa hallinto- ja kulttuurikeskuksessa kuin kymmenen vuotta sitten Aalto-keskuksen naapuriksi valmistuneessa uuden ajan kirjastossa. 

Lisätiedot: Ohjelma ja aikataulu

Kalevan Navetta

Tässäpä navetta, jossa on ollut historiansa aikana melkeinpä kaikkea muuta toimintaa, mutta ei navetointia (jos tällaista teonsanaa saa käyttää). Emme käy tässä kaikkea luettelemaan, sillä kuulemme kyllä varmasti talon mielenkiintoisen historian, kun sinne menemme. Nykyisessä käytössään taide- ja kulttuuritapahtumien ja alan opetuksen tyyssijana se on ollut vasta muutaman vuoden. 

Lisätiedot: Ohjelma ja aikataulu

Hotelli Alma

Asiallista on ottaa esiin myös tämän Syyspäivän majoituspaikkamme ja Syyspäiväillallisesta vastaava Hotelli-ravintola Alma. Yksityisessä omistuksessa oleva Alma ei ole ketjuhotelli, joten pääsemme siinäkin mielessä nyt vähän vertailemaan menneitä kokemuksiamme…

Hotelli ja ravintola on toteutettu vanhaan Rautatieläisten taloon, jonka tilat on restauroitu tyylikkäästi uuteen käyttöön. Eipä siis sitten ole ihmettelyn aihe sekään, että Alma on aivan rautatieaseman vieressä.

Lisätiedot: Ohjelma ja aikataulu  | Ruokailujen sisällöt ja hinnat | Majoittuminen Hotelli-ravntola Almassa   


XXII Syyspäivä 2022, Seinäjoki

Ohjelma ja aikataulu

Perjantai 28.10.

Panimokierros sekä omakustanteinen illallinen* Panimoravintolassa. 

(Kierroksen osaksi halutessasi viisi olutta maisteluannoksina. Paketin hinta 20 €/hlö, josta liitto maksaa 12 euroa, eli sinulle jää maksettavaksi 8 euroa). 

Panimokierros ja ruokailu panimoravintolassa tapahtuvat n. 25 henkilön ryhmissä. Jakaannumme ryhmiksi, joilla ruokailu, panimokierros ja maisteluannoksiin tutustuminen tapahtuu hieman eri aikaan ja eri järjestyksessä.  

Lauantai 29.10.

Ruokailun jälkeen iltaohjelma on vapaavalintainen.

Sunnuntai 30.10.

Aamiaisen jälkeen vapaata ohjelmaa ja oman aikataulun mukaisesti kotimatkalle.

* Lisätiedot ruokailuista alla.


Ruokailujen sisällöt ja hinnat

Illallinen pe 29.10

Mallaskosken panimoravintola

Mallaskosken maukas uuniperuna-buffet 

Isoja uuniperunoja foliossa, jotka saa itse täyttää haluamallaan tavalla. Täytteinä on:

Lisukkeina mm. salaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua, jalapenoa, kapriksia, marinoitua punasipulia, ananasta, aurinkokuivattu tomaattia, tsatsikia, remouladea ja valkosipulimajoneesia. Joskus mainituista jotakin puuttuu, on jotain muuta vastaavaa tilalla. Lisäksi leipä ja levite sekä hintaan sisältyvänä ruokajuomana vesi. Kahvi/tee ja jälkiruoaksi talon olutsuklaakakkua.

Ruokailun hinta 22 € / henkilö

Lounas la 30.10.

Seinäjoen teatteriravintola (Fazer)

Kalakeitto ja talon ruisleipä & levite, hintaan kuuluvina juomina maito & vesi. Myös laktoositon ruokavalio huomioidaan. 

Markku-liitto kustantaa ruokailun jäsenilleen. Muille 12,70 € / henkilö.

Illallinen la 30.10.

Hotelli-ravintola Alma (pääsali)

Buffet 

Alkupaloiksi: 

Pääruoaksi: 

Jälkiruoaksi:

Hintaan sisältyvänä ruokajuomana vesi. 

Ruokailun hinta 20 € / henkilöMajoittuminen Hotelli-ravintola Almassa

Olemme varanneet käyttöömme kehutun yksityisen, eli ketjujen ulkopuolisen Hotelli-ravintola Alman. Hotelli sijaitsee heti rautatieaseman vieressä, Ruukintie 4.

Alman huonehinnat Markku-liiton varauskiintiöstä ovat:

1hh 95 € / huone / vrk 

2hh 125 € / huone / vrk 


Hinnat sisältävät paikoituksen, saunan käytön sekä aamiaiset Alman pääsalissa.

Jos tarvitset majoitusta, varaa huone omatoimisesti Markku-liiton jäsenetuhintaan Hotelli-ravintola Almasta viimeistään 30.9.2020 mennessä. 

Varatessasi majoitusta muista mainita, että varaus tulee Markku-liitto -kiintiöön. Muista varata samalla lauantain buffet-illallinen!

Varaukset joko puhelimitse tai sähköpostilla. Yhteystiedot ovat p. (06) 421 5200 ja sp. alma@hotelalma.fi

HUOM! Majoituksen peruutus kuluitta onnistuu tarvittaessa tulopäivään klo 18.00 mennessä.


Tule Seinäjoelle junalla tai liiton tilausbussilla!

Kuten kaikki tiedämme, yhdessä tehty matka on jo osa tapahtumaa. Jos siis mahdollista, harkitse liittymistä näihin matkustusmahdollisuuksiin perjantaina 28.10.


Junalla 

Etelästä: 

Pohjoisesta: 


Bussilla 

Meno-paluu Rauma–Turku–Pori–Seinäjoki / Seinäjoki–Pori– Turku–Rauma 

- Meno pe 28.10.2022. Paluu su 30.10. 

- Hinta meno-paluu 50

(Huom. Bussimatkan toteutuminen vaatii riittävän määrän matkustajia. Jos määrä ei riitä, ilmoittautuneille tiedotetaan mahdollisimman pian.)

Bussikuljetuksen järjestää Markku Hiljanen. Kaikki bussimatkaan liittyvät tiedustelut suoraan Markku Hiljaselle p. 0500 765118 tai sähköposti markku.hiljanen@wippies.fi


Menomatka pe 28.10.

Kellonajat ovat pysähtymispaikkojen arvioidut lähtöajat. Bussi voi olla niistä myöhässä, mutta missään tapauksessa lähtö ei tapahdu ennen näitä aikoja. Tässä listassa ilman lähtöaikaa olevien pysähdyspaikkojen ajat ilmoitetaan lähtijöille henkilökohtaisesti ajoissa ennen matkaa. Tiedotus matkapäivinä tapahtuu matkapuhelimeen tekstiviestein tai soittamalla. Varaa puhelin matkaan ladattuna.


Kellonaika Paikka

12.15 Rauma linja-autoasema

Laitila tienhaara pikavuoron pysäkki

Mynämäki tienhaara pikavuoron pysäkki

13.00 Turku linja-autoasema

13.45 Loimaa linja-autoasema

14.00 Humppila lasitehdas

Huittinen linja-autoasema

Kokemäki Peipohja pikavuoro pysäkki

Harjavalta linja-autoasema

Nakkila pikavuoron pysäkki

Ulvila pikavuoron pysäkki

15.20 Pori vanha linja-autoasema  

Noormarkku pikavuoron pysäkki

Pomarkku pikavuoron pysäkki

16.00 Kankaanpää linja-autoasema  

16.30 Parkano Linja-autoasema

17.30 Seinäjoki Hotelli AlmaPaluumatka su 30.10.

Kellonaika Paikka

12.00 Lähtö Seinäjoelta paluumatkalle Hotelli Alman edestä 

      (Paluumatka menomatkan käänteisessä järjestyksessä. Kysy tarvittaessa paluumatkan pysähdyspaikkojen arvioidut kellonajat)


Seinäjoki lyhyesti

Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus ja hallinnollinen keskus. Kaupungin läpi virtaa samanniminen joki. Asukkaita Seinäjoella on lähes 65 000. Kaupunki on Suomen pisimpään koko ajan väestöään kasvattanut maakuntakeskus: väkiluku on kasvanut joka vuosi 1950-luvun alusta lähtien.

Seinäjoen kasvu alueelliseksi teollisuus- ja asutuskeskittymäksi alkoi rautaruukin myötä 1800-luvulla. Kasvun ajuri oli myös Pohjanmaan radan synnyttämä asemakylä, josta asukasluvun kasvun myötä tuli merkittävä taajama. Seinäjoki jakautui vuonna 1931 kauppalaksi ja maalaiskunnaksi, jotka yhdistyivät kuitenkin jo 1960 Seinäjoen kaupungiksi. Peräseinäjoki yhdistyi Seinäjokeen 2005, Nurmo ja Ylistaro 2009.

Kaupungin eteläisen keskustan näkymää hallitsee Alvar Aallon suunnittelema rakennusryhmä eli Aaltokeskus, joka muodostuu Lakeuden Ristin kirkosta, kaupungintalosta, kaksiosaisesta pääkirjastosta ja kaupunginteatterista. 

Seinäjoki tunnetaan yrittäjyydestä. Kaupunki palkittiin vuonna 2022 neljättä kertaa peräkkäin parhaimpana yrittäjäkaupunkina suurten kaupunkien sarjassa. Samanaikaisesti Seinäjokea määrittää myös vahva hengellisyys, joka näkyy mm. evankelisuuden, herännäisyyden ja vapaakirkollisen toiminnan laajuudessa.

Seinäjoki on myös tapahtuma- ja urheilukaupunki. Seinäjoen Tangomarkkinat, Provinssi ja Vauhtiajot lienevät useimmille tuttuja vähintään niminä. Urheilun puolelta tunnetaan maanlaajuisesti esimerkiksi jalkapallojoukkue SJK, pesisjoukkueet Seinäjoen Maila-Jussit ja Seinäjoen Jymy-Jussit sekä ainakin muodollisesti seinäjokelaistunut Nurmon Jymy. 


(Lähde: Wikipedia, editointi: Markku-liitto)