Vuoden tärkein kisa, jossa veri punnitaan!Hikeä ja kyyneleitä ei tarvita, mutta jokainen veripisara on arvossaan. Kilpailussa ovat mukana Suomen ykkösmiehistöt. Tavoitteena on luovuttamalla otettu ja annettu voitto. 

Maamme tarvitsee lisää miehiä luovuttamaan verta. Markku-liitto ottaa haasteen vastaan ja haastaa Markkujen lisäksi Suomen kymmenen muun yleisimmän miesten nimen kantajat mukaan Luovutusvoittajat-kisaan. Eniten luovuttanut nimiryhmä voittaa!

Luovutusvoittajat on Markku-liiton ideoima kilpailun muotoon rakennettu verenluovutuskampanja. Tavoite on auttaa SPR Veripalvelua arvokkaassa työssään innostamalla lisää miehiä verenluovuttajiksi. Kisa alkaa virallisesti Markun päivänä 25.4. ja kestää puoli vuotta 23.10. asti. Päivitämme kuukausittain tälle sivulle ”sarjataulukon”, joka näyttää joukkueiden sijoituksen ja luovutetun veren määrän.Luovutusvoittajat-kisaan kutsutut ovat

Juha (n. 45 100 Juhaa)

Timo (n. 45 000)

Matti (n. 43 500) 

Kari (n. 40 600) 

Mikko (n. 38 800) 

Jari (n. 38 100) 

Antti (n. 38 100) 

Jukka (n. 34 300) 

Mika (n. 33 700)

Markku (n. 33 300)

Pekka (n. 32 600) 

Tämä on miesten nimien Suomen TOP 11. Yhteensä näissä ryhmissä on noin 425 000 miestä. Vaikka kaikki eivät voi luovuttaa, potentiaali riittäisi täyttämään vaivatta vaikka vuoden veritarpeet Suomessa. 
Näin osallistut Luovutusvoittajat-kisaan


Verenluovutus vie 5−10 minuuttia, käynti kaikkiaan noin tunnin. Luovutuksen jälkeen saat välipalaa ja kahvia. Vietä loppupäivä rauhallisesti ja nauti hengenpelastustunnelmasta. Noin parin kuukauden jälkeen voit luovuttaa uudelleen. 

Ensiluovutus on mahdollista tehdä 59-vuotiaaksi asti. Ensiluovutus on monilla miehillä ollut varusmiespalveluksen aikana. Jos olet 60−65-vuotias ja luovuttanut yhdenkin kerran, voit luovuttaa nytkin. Jos olet täyttänyt 66 vuotta, voit jatkaa luovuttamista, jos edellisestä verenluovutuksestasi on enintään kaksi vuotta. Säännöllistä luovuttamista voi jatkaa, kunnes täyttää 71 vuotta.


Jos sinulla on kysyttävää verenluovutuksesta, ota yhteyttä!

• Veripalvelun maksuton infopuhelin 0800 5801

www.veripalvelu.fi  > Kirjoita kysymyksesi Pisara-chatbottiin
Luovutusvoittajat-kisan periaatteet

 


PS. Älkää sitten kertoko muodollisille voittajille, mutta samat palkinnot saa ihan jokainen osallistuja, joten luovuttaminen on ihan yhtä kivaa kuin voittaminen.

Miksi luovuttajiksi tarvitaan lisää miehiä?Verenluovuttajista nykyisellään vain 40 % on miehiä. Pelkästään jo siis yhteisvastuullisuuden vuoksi meidän miesten on syytä ryhdistäytyä. Toinen ja jopa tärkeämpi peruste on miesten parempi sopivuus verenluovuttajiksi.
Faktoja verenluovutuksestaOletko valmis luovuttamaan? Hyvä! Tutustu verenluovuttamisen edellytyksiin.Verihuollosta Suomessa vastaa SPR Veripalvelu 


Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tekee yhdessä verenluovuttajien kanssa korvaamatonta työtä. SPR Veripalvelu valmistaa luovutetusta verestä verivalmisteet sekä tekee veren, elinten ja kantasolujen siirtoon liittyviä laboratoriotutkimuksia sekä huolehtii verivalmisteiden jakelusta. Lue lisää www.veripalvelu.fi 


Suomessa tarvitaan joka arkipäivä verta n. 800 verenluovuttajalta mm. leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitamiseksi. Suomalaisten veriryhmäjakauma

Kaikkien veriryhmien luovuttajia tarvitaan, yleisimpienkin, sillä niiden tarvitsijoitakin on eniten. Tiesitkö, että jos veriryhmäsi on O-, olet tosi suosittu, sillä O- veri sopii kaikille. Sen luovuttaminen varastoon on tärkeää myös jokaiselle, jonka oma veriryhmä on O-, sillä heille se on myös ainoa korvaava veri. 

Jos tiedät, että veriryhmäsi on O-, ajattele kuka sinua auttaisi, jos tarvitset verta!

Veripalvelun veribarometri: vajaat pisarat kertovat mitä verta tänään tarvitaan.

Markku - aito supermies! Tällä kampanjavideolla Veripalvelu kannusti viime syksynä miehiä verenluovutukseen. Luonnollisesti me Markku-liitossa huomasimme videon ja päätimme kysyä Veripalvelulta, mitä tuumisivat, jos Markut ryhtyisivät ihan joukolla supermiehiksi. Tykkäsivät ideasta.

No, me pantiin lisää pökköä pesään ja sanottiin, ettei tässä kannata tyytyä ainoastaan Markkuihin. Haastetaan kaikki! Ainakin ne miehet, joiden nimet ovat maan eniten annettuja. Siitä se homma sitten lainehti aika vauhdikkaasti noihin yllä kerrottuihin mittoihin. Niin tapaa käydä, kun Markut ryhtyvät saamaan aikaan...